Usisivači i duvači lišća će vam pomoći da očistite dvorište, ulicu, park ili bilo koju površinu lako, brzo i jednostavno.

Iako nam se zima iz dana u dan približava, kalendarski i vremenski posmatrano i dalje “na snazi” jesen. Ovo je godišnje doba kada se veliki broj ljudi se suočava sa problemom uklanjanja, odnosno skupljanja lišća i njihovog kompletnog otklanjanja. Ovakva situacija naročito dolazi do izražaja u slučaju veće količine lišća i drugih otpadaka koje treba ukloniti. Klasičan način čišćenja lišća, putem metle (ili, u određenim slučajevima, grabulje) u velikoj meri je neefektivan i neekonomičan. Razlog leži u tome što ovakav način čišćenja lišća oduzima mnogo vremena, bez njegovog uklanjanja u celosti.

Takođe, ovaj način čišćenja lišća nije preporučljiv za osobe koje imaju bilo kakvih problema sa kičmenim stubom. Zato je neophodno nabaviti odgovarajuće alate, odnosno uređaje pomoću kojih će ovaj posao biti završen u kratkom roku i bez preteranog zamora. Budite sigurni da će vam najmoderniji usisivači i duvači lišća značajno olakšati proces čišćenja dvorišta ili drugog zemljišta.

Ukoliko se premišljate da li je bolje imati samo usisivač ili samo duvač lišća, znajte da oba ova uređaja imaju svojih benefita.

Usisivači i duvači lišća – Koje prednosti nam donose usisivači?

Usisivači lišća imaju pregršt pogodnosti za rad u agrikulturi. Pre svega, usisivači lišća će vam otkloniti potrebu za rukovanjem velikim i glomaznim alatima i mašinama. To je zato što su usisivači lišća, u velikoj meri, laki, prenosivi i kompaktni aparati. To omogućava da se usisivači lišća mogu koristiti i na najzabačenijim delovima zemljišta. Sve što je dovoljno jeste da pritisnete prekidač, čime se aktivira snažan vakuum. Pored lišća, ovi usisivači efektno usisavaju i uklanjaju i druge “nepoželjne” stvari, poput grančica, borovih iglica, sitnih plodova i slično.

usisivači i duvači lišća Bošnjaković Agrar 2

Usisivači lišća, na svom kraju, već imaju ugrađenu kesu, koja se lako menja kada se napuni. To znači da ne morate unapred da pripremate i nosite kese sa sobom u koje biste odložili lišće. Ne treba posebno isticati da korišćenje usisivača lišća eliminiše rad oko ručnog sakupljanja lišća. Veoma su pogodni kada je neophodno u kratkom roku usisati ogromnu količinu lišća. Verovali ili ne, usisivači lišća imaju i zaštitnu funkciju. Naime, usisivači lišća mogu brzo pokupiti lišće koje se nagomilalo kod osetljivih i delikatnijih biljaka, bez njihovog oštećenja.

Postoje i specifični usisivači lišća koji, nakon što ga usisaju, lišće pretvaraju u posebnu vrstu đubriva – malč. Ovaj tip đubriva se, dalje, može koristiti za suzbijanje korova i pospešivanje plodnosti zemljišta.

Duvači lišća će vam značajno olakšati proces čišćenja

Međutim, ni duvači lišća ne zaostaju u prednostima koji pružaju svojim korisnicima. Njihova osnovna svrha jeste da, koristeći snagu vazduha i njegovim intenzivnim izduvavanjem, očisti lišće i druge otpatke sa željene površine. Poput usisivača, duvači lišća su veoma laki za nošenje i za njih nije prikačen nikakav kabl. Ova karakteristika im omogućava izuzetnu mobilnost. Jedna od velikih prednosti duvača lišća sastoji se u tome što finansijski veoma isplativa opcija, jer nisu skupi, odnosno relativno su jeftini za kupovinu.

Veoma lako se održavaju, a sve što je potrebno jeste da s vremena na vreme očistite cev duvača lišća. Većina duvača lišća ima i dodatne funkcije, koje im omogućavaju veću snagu, izdržljivost i smanjeni nivo buke. To dalje znači da lišće i druge otpatke možete slobodno uklanjati u bilo koje doba dana i noći, bez pravljenja ikakvih smetnji komšijama.

S druge strane, duvače lišća ne morate uvek striktno koristiti za čišćenje lišća. Budući da su zima i snežni dani pred nama, duvač lišća možete koristiti i za čišćenje snega sa vozila ili snegom zatrpanih staza. Takođe, duvači lišća vam mogu pomoći da očisitite i druga područja od pojedinih nečistoća i prljavština. Zato se slobodno može reći da su duvači lišća multifunkcionalan uređaj koji je neophodan svakom domaćinstvu.

Koji su najbolji usisivači i duvači lišća?

Kao što možemo da vidimo, usisivači i duvači lišća su, zaista, odlični uređaji za sezonu jesen/zima, kada je čišćenje od padavina najučestalija aktivnost u agrikulturi. Zato se sa razlogom postavlja pitanje – koji su najkvalitetniji i najpouzdaniji usisivači i duvači lišća? Pre svega, možete nabaviti jedinstvene akumulatorske usisivače i duvače lišća, koji će vas lišiti svih muka uklanjanja lišća i otpadaka putem metle ili grabulje. Izuzetno su pouzdani i motorni usisivači, odnosno duvači lišća.

usisivači i duvači lišća Bošnjaković Agrar 3

Međutim, ubedljivo najtraženiji na tržištu su tzv. 2 u 1 čistači lišća, koji u jednoj mašini spajaju elemente usisivača i duvača lišća. U tom smislu, najkvalitetniji su SKIL usisivači/duvači lišća, kao i električni BOSCH usisivači/duvači lišća. Bilo da koristite usisivače ili duvače lišća, neophodno je da pri njihovoj upotrebi nosite i adekvatnu zaštitnu radnu opremu. To je potrebno kako biste zaštitili sebe od toga da vam prljavština upadne u oči, usta ili nozdrve.

Bošnjaković Agrar – Sve za agrikulturu i obradu zemljišta na jednom mestu

Ako želite najsavremenije i potpuno funkcionalne usisivače i duvače lišća, onda je Bošnjaković Agrar pravo mesto mesto za vas! Naša trgovinsko-zanatska radnja bavi se prodajom samo najkvalitetnijih alata i mašina za agrikulturu, od proverenih i priznatih proizvođača. Sve što vam je neophodno od poljoprivredne opreme, kao i od opreme za obradu zemljišta, možete pronaći kod nas i to po najpovoljnijim cenama.

Za sve naše kupce vršimo analizu i dajemo stručne savete u vezi sa zemljištem, usevima i poljoprivrednim kulturama. Vaše je jedino da nas posetite ili kontaktirate, a naše profesionalno i ljubazno osoblje će vam odmah izaći u susret. Beskompromisni kvalitet proizvoda u našoj bogatoj ponudi izdvaja nas od svih drugih. Zato, izaberite samo najbolje za svoje zemljište. Izaberite Bošnjaković Agrar.